| nettpubl. | NST | genealogen | strays | eur. aner | linker | søk
 
NST og Genealogen

Publisert 08.06.2008
Sist ajourført:
23.02.2009

 

 

 

Indeks for Norsk Slektshistorisk Tidsskrift og Genealogen

Indeksering av NST og Genealogen - en flott mulighet for deg som vil yte en skjerv for foreningen!

NST-registeret som det foreligger i dag:
html/pdf-format | søkbart register

For ti år siden ble det lagt ned et stort arbeid i å ferdigstille det søkbare personregisteret over Norsk Slektshistorisk Tidsskrift frem til bind 36 (1998-1999), og de senere bindene er nå tilgjengelige som pdf-filer (per dato t.o.m bind 39 her på nettstedet). Nå skal også de siste ti årene inn i det søkbare registeret. Fra 1996 har mengden slektshistoriske artikler i Genealogen etterhvert blitt omfattende, og behovet for et tilsvarende register begynner å melde seg. Dessuten er et nytt bind av NST snart ferdig, og register for de fire heftene skal lages.

Vi trenger hjelpende hender. Vil du være med på dugnaden?

Genealogen:
Alle heftene fra 1996 til i dag skal indekseres og legges søkbart på nett

Indekseringsarbeidet med Genealogen er i gang, men vi trenger medhjelpere. Foreløpig er vi tre: Kristian Hunskaar, Lars Ove Wangensteen og undertegnede. Med to hefter i året fra 1996 er det innledningvis omkring 25 hefter som skal indekseres etter nærmere fastsatte regler.

Norsk Slektshistorisk Tidsskrift:
Register for bind 41 skal gjøres ferdig

Fire hefter av Norsk Slektshistorisk Tidsskrift utgjør ett bind, og for hvert bind utarbeides registeret som trykkes i det siste heftet. De siste bindene har undertegnede laget det, og et nytt står nå for døren. Så snart det siste heftet er ferdig ombrukket rundt påsketider, skal det lages register også for det, slik at register for hele bind XLI kommer med i hefte 4. Arbeidet tar litt tid - men jo flere vi er, jo mindre blir det på hver.

Norsk Slektshistorisk Tidsskrift:
Onlineregisteret skal utvides

Hele serien av NST fra 1927 til bind 36 1998-99 ble indeksert gjennom en stor arbeidsinnsats for ti år siden, og onlineregisteret er en av de virkelig mye brukte ressursene her på nettstedet. Nå skal også bind 37-40 legges til det søkbare registeret - og vi skulle gjerne hatt noen å dele arbeidet med. Arbeidsgrunnlaget er pdf-filene fra NST (se eksempel her).

Har du lyst til å trå til litt? Ikke nøl, men send en epost til undertegnede på webredaksjon@genealogi.no, så skal jeg sørge for å fordele oppgavene på dugnadsgjengen.

Jeg er forresten også på utkikk etter villige hender og våkne øyne til nettredaksjonen! Eller webredaksjonen som det heter i epostadressen til NSFs nettsider...

Oslo, 8. juni 2008 / 22. februar 2009
Carsten Berg Høgenhoff
Epost webredaksjon@genealogi.no

 


 

Kontakt: webredaksjon / sekretær / styret
© Norsk Slektshistorisk Forening, 2005