| nettpubl. | NST | genealogen | strays | eur. aner | linker | søk
 
Seglutgaven

Sist ajourført:
20.09.2010

KLIKK FOR BESTILLINGSSKJEMA HER!

LES DETTE:

Det er viktig at ALLE bestiller seglutgaven, enten på våre nettsider her eller ved å sende inn skjemaet som ble vedlagt Genealogen 1/2010 (Husk medlemsnummer, navn, postadresse og e-postadresse).

BESTILLINGSFRIST:
1. OKTOBER 2010!

BETALINGSFRIST:
1. OKTOBER 2010

 

 

Bestillingsfristen for gratis versjon (paperback) har gått ut.

Seglutgaven nærmer seg utgivelse!

 
 Den samme artikkelen er publisert i Genealogen 1/2010

Foreningens aller største og mest arbeidskrevende prosjekt nærmer seg slutten, og det betyr at vi snart kan tilby medlemmene våre den lenge etterlengtede seglutgaven som var varslet til 75-års jubileet til Norsk Slektshistorisk Forening.

Boken har for oss vært et tungt løft, både økonomisk og arbeidsmessig. Det har hele tiden vært et mål å kunne utgi et verk med høy kvalitet som skal gi medlemmene og andre et godt verktøy å arbeide med.

Seglutgaven skal ha gjengivelser med god kvalitet og registre som er nøye bearbeidet for å gjøre oppslag lett. Det har vært viktig for oss å få dette til, og det har blant annet medført betydelig merarbeid og lengre tid før utgivelsen ble ferdigstilt. Boken utgis som standard i en paperback utgave. Den vil i tillegg være tilgjengelig som innbundet utgave med en god imitert skinninnbinding med omslag. Boken vil foreligge i desember 2010.

Innhold
I boken publiseres for første gang flere tusen avtegninger av segl og bumerker fra fullmaktsbrevene til kongehyllningene i 1591 og 1610. Den dekker også de tidligere norske landskapene i Sverige. Boken har som hensikt å anspore til kunsthistorisk, sigillografisk og heraldisk forskning på et et materiale som ikke er så godt kjent. Boken vil selvsagt også vise de standsmessige og geografiske forskjellene i materialet, vise forskjeller i seglbruk fra 1591 til 1610 og vil dermed kunne gi grunnlag for forskjellige studier av materialet fra mange synsvinkler.

Boken vil også indirekte gi en oversikt både over tinglagene i perioden og vise navnebruken i landet. Genealogisk vil boken selvsagt gi nyttig informasjon i form av omskrifter, initialer, monogrammer, bumerker og så videre. Boken vil også utstyres med registre som vil gjøre den brukervennlig som oppslagsverk. Foreningen håper og tror at boken vil være til både hygge og nytte for foreningens medlemmer og andre som måtte bruke den i forskjellige sammenhenger.

Vi håper også at boken vil resultere i økt kjennskap til segl- og bumerkemateriale og at den vil føre til nye artikler som kan publiseres både i Genealogen og Norsk Slektshistorisk Tidsskrift.

Økonomi
Seglutgaven er et stort løft for foreningen, og vi vil når den er ferdig ha brukt rundt 1/2 mill. Kroner på prosjektet. Dette inkluderer ikke utsendelseskostnader. Uten økonomisk bidrag i form av en større arv ville foreningen hatt store utfordringer med i det hele tatt å kunne utgi verket. Nå kan NSF, selv med et underskudd på årets regnskap mye grunnet nettopp seglutgaven, få utgitt denne slik foreningen hadde tenkt opprinnelig.

Kostnadene for utsendelse av boken til hvert enkelt medlem ville vært på rundt 1/4 mill. Kroner. Styret har derfor funnet det riktig at medlemmene må dekke utsendelseskostnadene. For å kunne tilby et rimelig utsendelsesalternativ har styret alliert seg med statsarkiv og bibliotek som kan levere ut bøkene for oss. Medlemmene betaler da kun en andel av frakten til utleveringsstedene, se for øvrig våre nettsider eller bestillingsskjema for mulige utleveringssteder.

Forsendelseskostnader
Henter du boka på et av de stedene som er oppgitt i bestillingsskjemaet, vil frakt kun komme på NOK 50,-. Dersom du vil ha boka tilsendt, er kostnaden NOK 150,- innen Norge (Norden og Europa NOK 190,- og utenfor Europa NOK 280,-) Det er fraktfritt om du henter i Øvre Slottsgate 2 B.

Priser
Ved forhåndsbestilling av et eksemplar innen tidsfristen er paperbackutgaven gratis, evt. koster innbundet bok NOK 200,- (i begge tilfeller pluss ev. forsendelse). Ekstra innbundne eksemplarer selges til normalpris (fullpris NOK 499,-, medlemspris 435,-). Det samme gjelder for bestillinger som ikke er mottatt innen svarfristens utløp.

Praktisk om bestilling og mottak av boken
Et bestillingsskjema ligger ved dette nummeret av Genealogen. Alle medlemmer MÅ fylle ut dette enten på våre nettsider <www.genealogi. no/NSF/seglutgaven.htm> eller på det vedlagte skjemaet. De som vil ha boken tilsendt kan få dette, og de som ønsker å hente den på et sted i nærheten, vil også ha mulighet til dette. I tillegg må vi ha informasjon fra dere om dere ønsker utgaven i paperback, som er standard, eller om dere ønsker en innbundet utgave som tilbys til en rimelig ekstrakostnad. Bøkene må da hentes i et begrenset tidsrom etter frigivelsen, mer om dette i neste nummer av Genealogen.

Det er viktig at ALLE svarer, enten på våre nettsider her eller ved å sende inn skjemaet som ble vedlagt Genealogen 1/2010 (Husk medlemsnummer, navn, postadresse og e-postadresse).

Foreningen vil kun trykke det antall paperbackeksemplarer som blir «bestilt» og er forhåndsbetalt ved svarfristen. Dvs. at de som ikke sender inn skjemaet ikke vil få boken. I tillegg til det bestilte antallet innbundne eksemplarer vil det også bli trykket et mindre antall ekstra eksemplarer for ordinært salg. Det vil derfor være mulig å gjøre tilleggsbestilling.

Betaling for utsendelse og ev. tillegg for innbinding sendes til vår konto 0532 1980424. Frist for innsending av svarskjema OG betaling er 1. oktober 2010.

 

KLIKK FOR BESTILLINGSSKJEMA HER!

 

 

 

 

 

Kontakt: webredaksjon / sekretær / styret
© Norsk Slektshistorisk Forening, 2005