| nettpubl. | NST | genealogen | strays | eur. aner | linker | søk
 
Internett

Publisert:
08.02.2011

Sist ajourført:
09.02.2011

 

 

Nye nettsider for Norsk Slektshistorisk Forening på trappene

Vi trenger flere folk på laget
 
 Av Carsten Berg Høgenhoff, 8. februar 2011

Arbeidet med nye internettsider har kommer godt i gang, og vi er snart klare til å publisere dem. Men: Vi skulle svært gjerne hatt flere med på laget. Det blir en del overføringsarbeid fra gammelt nettsted fremover, og viktigere: Det kommer mange nye funksjoner. Blir du med fra starten av, kan du samtidig være med på å forme sidene slik du vil ha dem.

Det er mange gode grunner for å lage nye nettsider. Nettstedet har gjennom årene vært bygget av flere redaktører og med ulike verktøy. Blar du deg litt inn i disse sidene, legger du fort merke til det. Vi har for lengst kommet til et punkt hvor det er vanskelig å tilpasse en del løsninger vi ønsker oss til disse gamle sidene.Publiseringsløsnnigen vi har valgt, er Drupal, et Content Management System (CMS) som vil gjøre det enklere for flere å bidra til nettsidene. Dette er også plattformen DIS-Norge har valgt. De tette båndene mellom foreningene på administrativt nivå såvel som i prosjektsammenheng gjør det hensiktsmessig at vi også har nettsider som prater godt sammen.

Vi trenger flere som kan Drupal - men også dere som ikke kan det!
De nye nettsidene lanseres med mange mangler, selv om mye er gjort allerede. Derfor vil de gamle nettsidene - disse - fortsatt ligge tilgjengelige en tid fremover, med tydelige lenker. Først når alle delene vi ønsker å bringe over til de nye sidene er på plass, fjerner vi de gamle. Det vil gi litt sikksakkjøring i en periode, men med de ressursene vi har vil det være en raskere vei til mål enn å gjøre alt klart i forkant. Vi håper på forståelse for det.

Dessuten: Nå har du en unik mulighet til å ta aktivt del i foreningens vei videre. Vi ønsker oss:

  • Flere faste bidragsytere til genealogi.no, både redaksjonelt og på teknisk nivå
  • Ytterligere noen som kan Drupal godt. Oppgavene fremover er å utvikle nye funksjoner, både på de åpne sidene og på medlemssidene. Den tekniske gruppen får en viktig jobb fremover, og her har vi behov for flere med på laget. Vi søker både deg med teknisk innsikt i Drupal og de underliggende tingene, som PHP, MySQL og CSS.
  • ... og ikke minst: Vi vil ha tak i deg som ikke kan Drupal i det hele tatt, men som har lyst til å gjøre en innsats med overføring av gamle nettsider. Det er ikke komplisert, men litt pirkearbeid og mange kriker og kroker å grave i, det er det.

Stort mer er det vel ikke å si... Redaksjonsgruppen består i dag av Tor Arne Trondsen, Elisabeth Skaret, Rune Nedrud og Jan Eri, foruten undertegnede.

Interessert? Ta kontakt med oss på webredaksjon@genealogi.no.

Carsten Berg Høgenhoff
Oslo, 8. februar 2011

 

 

 

 

Kontakt: webredaksjon / sekretær / styret
© Norsk Slektshistorisk Forening, 2005