| nettpubl. | NST | genealogen | strays | eur. aner | linker | søk
 
Reality-slekt

Sist ajourført:
31.05.2010

Les mer om Alt for Norge her.

Grant Aaseng kommer til Norge

 

 

Norsk Slektshistorisk Forening og DIS-Norge med på reality-TV

Bilder fra "Alt for Norge"
Grant Aasengs norgesbesøk i mai 2010
 

 Ved Carsten Berg Høgenhoff, 28. - 31. mai 2010
Bilder: Anne Cappelen Grandt (acg) og Carsten Berg Høgenhoff (cbh).

 

Grant Aaseng (acg)

Grant og familien (Ruth, konen hans, Marit og Kristopher, barna) lander på Gardermoen 26. Mai 2010 (acg)

Elin Galtung Lihaug fra Norsk Slektshistorisk Forening er blant flere møtt frem for å møte familien (acg)

kartet studeres

Onsdag 26. mai og nettopp landet. Grant studerer kartet for de neste dagene, her med Norsk Slektshistorisk Forenings Rune Nedrud og Elin Galtung Lihaug. Elin har forberedt en fin tur ut fra familiens ønsker og interesser (acg)


Første rast for dagen med utsikt over Mjøsa. Rasten benyttes til å studere anetavler som er laget av medlemmer av NSF. De gjorde stor lykke, da mange spørsmålstegn hadde fått et svar (acg)

haakenstad

På Biri var Liv Marit Haakenstad fra DIS-Norge en god guide å ty til (Grant vil huske ordet "guide" fra Petter Skjervens norsktime i det første programmet). Datteren Marit Elizabeth var den som overtalte pappa Grant til å melde seg på Alt for Norge, kona Ruth Bretheim Aaseng med røtter på Biri i midten og til høyre Grant og sønnen Kristopher Erik, med NSFs Rune Nedrud som interessert tilhører til venstre (acg)

Inne i Biri kirke (acg)

Mor vil bli stolt! En amerikansk prest på norsk prekestol. Biri kirke (acg)

Fra Biri. Marit Elizabeth, Grant, Kristopher Erik og Ruth Bretheim Aaseng med Knut Taraldsløkken, Søndre Taraldrudsløkken i øverbygda på Biri (acg)

ski

Firmenning Erling Steineide (72) er ”gamlefar i huset” på Dokknes. Steineide vant 15 km langrenn i NM 1965, og deltok i OL i Innsbruck i 1964 på stafettlaget som ble nr. 4. – jeg skjønner hvordan du må ha følt det, sier Aaseng, som selv ble nr. 6 i Alt for Norge (acg)

Bunadssterkt fremmøte av slekt på tunet på Dokknes i Heidal (acg)

Også fra Heidal - hvor gavedrysset fra slekta nok kommer til å pryde det Aasengske hjem i Minnesota i mange årtier fremover. T.v. Kjetil Steineide, sønnen til Erling, og femmenning til Grants barn (acg)

Grant får overrakt familiens egenproduserte og vakkert rosemalte fat. På gavelisten var også strømpebånd til bunad, CD med Heidal spellemannslag hvor noen av slekten spiller. Fantastisk moro, sier Grant, nå må jeg bare spare til resten av bunaden! Fra venstre: Oddveig Knutsen, Eva Brendstuen, Grant Aaseng, Åse Øihusom, Aud Åseng og Harald Steineide (acg)

30. mai

Søndag 30. mai inviterte Norsk Slektshistorisk Forening på sightseeing i Oslo. Folkemuseet var et 'must' - og selv om Grant tilbragte en hel dag på stedet under filmingen av Alt til Norge, var det først nå han fikk se det! (cbh)

Peder Aadnes var en markant og betydningsfull norsk 1700-tallskunstner - og han er i slekt med Grant Aaseng. Derfor ble Folkemuseets Aadnes-utstilling også et interessant møte med slekta! (cbh)

Grant Aaseng i konsentrasjon om Rune Nedruds fortellerkunst på Folkemuseet. Skjoldulf P. G. Lihaug i bakgrunnen (cbh og en testvillig blitz)


Vikingskipmuseet! - Hadde jeg visst det lå så nær den dagen vi filmet på Folkemuseet og tiden mest gikk med til venting, da hadde jeg sett det, forteller Grant. Men like gjerne vente; nå fikk hele familien det med seg! (acg)

Kragstøtten øverst i Voksenåsen bak Holmenkollen. Kristopher og Marit kunne ikke dy seg, men klatret opp på steinkollen med veidirektør Hans Krag! (cbh)

Oppe ved hoppet er det så fullt av byggearbeider at det er vanskelig å komme til for gode bilder - og kanskje vil den monumentale veggen rundt hoppet vise seg å være en fotografisk utfordring i all evighet der oppe i bakken. Vel nedenfor Besserudtjernet - dét er dog en saga blott - får man imidlertid godt inntrykk av nye Holmenkollen. Grant med familie likte hva de så! Selv gjerdet forsvinner i det massive inntrykket bakken gir (cbh)

Elin Galtung Lihaug, oppe t.h., holder et våkent blikk på gjestene som har våget seg ned i tribunene for å ta unna- og ovarenn bedre i øyesyn (cbh)

31. mai

Siste kvelden - og besøk i Slektsforskernes Hus stod for døren. DIS-Norge og Norsk Slektshistorisk Forening har samarbeidet godt om dette prosjektet, noe DIS-leder og prosjektleder fra foreningenes side Torill Johnsen fikk fortalt i sin avskjedstale ved bordet. Ellers i bildet diverse fra foreningene, på andre enden en del fra filmteamet hos Monster og ideskaperne bak serien, og helt til høyre tidligere barne- og familieminister Grete Berget med datter - to av tre slektninger av Grant som kom til avslutningskvelden i Slektsforskernes Hus i Lakkegata (acg)

DIS-Norges gaver før avreisen - tennisskjorter for varme sommerdager i Minnesota, og den nye DIS-boka "Lag slektsbok - Papir - Multimedia - Internett" som de kan trenge med alt det nye de to foreningene har forsket frem for dem. Torill Johnsen har gjort mye av forskningen på Grant og konas slekt, NSFs Dag T. Hoelseth mye - og i det hele har begge foreningene gjort en god slump slektsforskning for deltakerne i Alt for Norge siden prosjektet ble satt i gang vinteren 2009 (acg)

Disse havner på veggen i Minnesota! NSFs lille minne var hver sin anetavle til Grant og Ruth, overlevert av formann Rune Nedrud. Kristopher Erik filmet Grants oppsummering både av TV-serien og uken de er i ferd med å legge bak seg i Norge (acg)

Slitne, og Grant lettere rusten i røsten etter en hektisk uke på farten i slektas fotspor. - Hele tiden mens jeg var her under opptakene til Alt for Norge tenkte jeg på hvor urettferdig det var at jeg var her alene, sier Grant. Det er det rettet på nå (cbh)

Fotograf Anne Cappelen Grandt hadde valgt et lite knippe av de beste bildene fra turen og laget store papirkopier av. Grant satte stor pris på denne montasjen, av ham selv og 1700-tallsmaleren Peder Aadnes (se over) (acg)

Gjesteboka! Ingen forlater et besøk hos Norsk Slektshistorisk Forening og biblioteket i Slektsforskernes Hus uten å signere i den, slik skikken har vært helt siden 1920-tallet. Fra venstre redaktør for genealogi.no Carsten Berg Høgenhoff, Marianne Derlick fra administrasjonen i Slektsforskernes Hus, Grant med famile, bak Rune Nedrud og Torill Johnsen, blant dem Grete Berget med datter, og helt til høyre Eric Williams i Oxymorons. Sammen med David Berner er han idemakeren bak hele programkonseptet Alt for Norge (acg)


 

Kontakt: webredaksjon / sekretær / styret
© Norsk Slektshistorisk Forening, 2005