| nettpubl. | NST | genealogen | strays | eur. aner | linker | søk
 
Litteratur

Sist ajourført:
06.12.2009

 

 

 

Bygdebøker

Bygdebok for Fræna

Pressemelding 6. desember 2009

 

Nylig kom Bind 1 Bygdebok for Fræna; Bjørnsund. Gårdsnr. 1 og 2 i Fræna kommune, skriver Fredrik Tande Bjordal til oss i en pressemelding. Utgivelsen bør ha stor interesse utenfor Fræna kommune i Møre og Romsdal.

Boka er på 757 sider og har til sammen ca. 725 bilder pluss flyfoto og kart. Selve gards- og slektsdelen er på 590 sider. Det er i tillegg en artikkeldel på 130 sider. Bakerst i boka kommer et fyldig navneregister på ca. 6100 navn.

Arve Hammerøy  (bildet) har over en periode på vel 30 år drevet med lokalhistorie fra Bjørnsund. Han har vært redaktør av ”Nordvesten”, medlemsblad for Nordre Bjørnsund Velforening fra ca 1990. Mange var medlemmer i velforeninga bare for å motta dette 100 siders medlemsbladet med mange gode og grundige lokalhistoriske artikler.

Han var hovedredaktør for ”Bjørnsund i bilder” som kom i 1985, og allerede da så han at her var det mye stoff som det kunne jobbes videre med.

Da Fræna kommune i 2001 vedtok å tilsette Johan Julnes som forfatter og redaktør for gårds- og slektshistoria i kommunen falt det naturlig å spørre Arve Hammerøy om å skrive boka om Gårdsnummer 1 og 2 Nordre og Søndre Bjørnsund.

Vi har nå fått ei bok som er svært omfattende og som vil være et korrekt kildemateriale for de generasjoner som kommer etter oss.

Han har lagt lista svært høyt og har hatt korrekthet  og kvalitet som en ledetråd i alt arbeidet han har gjort.

Boka kan bestilles hos ODIN BOK OG PAPIR tlf. 71214191 eller pr. e-post odin@himolde.no

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt: webredaksjon / sekretær / styret
© Norsk Slektshistorisk Forening, 2005